Kapel JBZ Den Bosch

Project omschrijving

Stiltekapel met een sculpturale vorm die ruimte geeft voor bezinning en reflectie. Het glas in lood is hergebruikt, oorspronkelijk ontworpen door de Bossche kunstenaar Marius de Leeuw en bewerkt voor de nieuwe situatie. In de kapel is een rots te vinden bekleed met leisteen voorzien van een unieke handgemaakte houten pijporgel en balkon. De kapel is voorzien van zinken gevelbekleding en gerenoveerde meubelen uit de oude Nijmeegse studentenkerk. Het gebouw sluit centraal aan op de boulevard van het Jeroen ziekenhuis en is een bron van inspiratie, berusting en muzikaliteit voor velen.

Project: Details

Opdrachtgever: JBZ
Oppervlakte: 450 m2 bvo
Ontwerp: 2007
Uitvoering: 2010
Bouwkosten: 2,5 miljoen

Meest trots op

Deze ingewikkelde constructie werd door velen als onmogelijk gezien. De geometrie en aansluiting aan de boulevard vergde inzicht, 3D tools en toewijding van iedereen die er aan heeft gewerd tot de dakdekker toe.

Werkzaamheden:

  • Contractvorming
  • Projectopzet
  • Technische Coördinatie
  • Esthetische begeleiding uitvoering
  • Directievoering
  • Projectafhandeling

Teamgrootte 3 EGM architecten


Werkzaamheden verricht bij EGM, foto’s EGM architecten